AINEKSET:
Sokerisuolattu kirjolohi:
1 kpl Saimaan Tuore -kirjolohifilee
1 rkl hienoa merisuolaa
1 rkl sokeria
Perunasalaatti:
2 kpl kypsää perunaa
1 kpl salottisipuli
½ kpl tuore kurkku
1 kpl kypsä porkkana
1 dl hienonnettua tilliä
½ dl oliiviöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
OHJEET:
1. Sekoita suola ja sokeri. Hiero seos kalan pintaan ja anna maustua 45 min.
2. Aloita perunasalaatti viipaloimalla perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja kuutio kuorittu kurkku.
3. Sekoita sauvasekoittimella oliiviöljy, tilli ja valkoviinietikka. Lisää kastike vihannesten joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Pyyhi sokeri-suolaseos pois kirjolohesta ja huuhtele kala.
3. Viipaloi lohi ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile perunasalaatin kanssa.