AINEKSET:
250 g Saimaan Tuoreen kylmäsavukirjolohipyöryköitä
2 dl tomaattimurskaa
½ sipuli
1 tl raastettua inkivääriä
peperoncino-chiliä
mustapippuria
suolaa
tuoretta meiramia
oliiviöljyä
250 g rigatoni-pastaa
OHJE:
1. Mittaa 3 l vettä ja lisää 45 g suolaa. Laita pastavesi kiehumaan.
2. Valmista kastike. Laita laakeaan kattilaan oliiviöljyä, lisää hienonnettua peperocino-chiliä maun mukaan. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota hetki, lisää tomaattimurska. Kiehauta.
3. Lisää pasta kiehuvaan veteen. Kun pasta on kiehunut n. 5 min. lisää tilkka pastan keitinvettä tomaattikastikkeeseen ja lämmitä siinä kalapyörykät.
4. Siivilöi pasta. Sekoita tomaattikastike, pyörykät ja pasta keskenään. Lisää tuoretta meiramia, inkivääriä sekä mustapippuria myllystä. Tarkista suola ja tarjoile.