AINEKSET:
1 kpl Saimaan Tuore -kirjolohifilee
Punajuuret:
1-2 kpl keitettyjä punajuuria
oliiviöljyä
salviaa
suolaa
mustapippuria
sitruunaa
ruukku rucolaa
Tartarkastike:
2 rkl majoneesia
2 rkl hienonnettua suolakurkkua
2 tl hienonnettua kaprista
2 tl hienonnettua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
dijonsinappia
OHJEET:
1. Sekoita tartarkastikkeen aineet keskenään. Tarkista maku.
2. Lohko punajuuret ja freesaa ne kuumaksi oliiviöljyn kera kattilassa, lisää salvia ja mausteet. Lisää lopuksi sitruunaa ja revittyä rucolaa.
3. Mausta kirjolohifilee suolalla ja kuumenna pannu. Lisää pannulle 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä.
4. Paista kala ensin nahkapuolelta n. 3 min. Käännä ja paista 1-2 min. Tarjoile.