AINEKSET:
1 kpl Saimaan Tuore -kirjolohifilee
Sinapinsiemenmuusi:
2-3 kpl kuorittua perunaa
1 rkl karkeaa dijonsinappia
2 rkl ranskankermaa
2 rkl suolaa
Tomaattisalsa:
1 kpl tomaatti
2 rkl hienonnettua punasipulia
1 tl kapriksia
1 rkl lehtipersiljaa
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria
1 rkl tabascoa
1 rkl limenmehua
1 rkl tilkka oliiviöljyä
OHJEET:
1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Kaada vesi pois ja lisää perunoiden joukkoon sinappi-ranskankermaseos. Sekoita voimakkaasti vatkaimella, lisää suola.
3. Kuutioi tomaattisalsaa varten tomaatti, hienonna punasipuli, kaprikset ja lehtipersilja. Sekoita aineet keskenään ja lisää suola. Anna maustua 10 min.
4. Siivilöi irronnut neste, sekoita nesteeseen oliiviöljyä, limenmehua, mustapippuri ja tabascoa. Lisää tomaatti-sipuliseoksen joukkoon.
5. Mausta kirjolohifilee suolalla, kuumenna pannu. Lisää pannulle 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä. Paista kala ensin nahkapuolelta n. 3 min. Käännä ja paista 1-2 min. Tarjoile.