2 Saimaan Tuore -kirjolohifileetä
1 kypsä porkkana
1 kypsä peruna
½ dl pakasteherneitä
½ hienonnettu punasipuli
1 varsisellerin oksa
3 rkl majoneesia
2 tl Dijon-sinappia
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
3 rkl väkiviinaetikka
vettä
öljyä
- Sekoita majoneesi, dijon-sinappi, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
- Sekoita kastike ja pilkotut vihannekset keskenään. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.
- Kuumenna ½ l vettä kiehumispisteeseen, lisää väkiviinaetikka veteen.
- Pyöräytä veteen kierre ja riko kananmunat veteen. Kypsennä n. 3 min.
- Nosta kuorettomat kananmunat kylmän maustamattoman veden kautta talouspaperin päälle.
- Mausta fileet suolalla ja paista öljyssä nahkapuolelta 4 min. ja lihapuolelta 1 min. Tarjoile.