TOMAATTINEN KIRJOLOHITÄYTE:
280 g Saimaan Tuore –kirjolohen jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynsttä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
chiliä tai tabascoa
oliiviöljyä
OHJEET:
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Ruskista sipuli pannulla oliiviöljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli.
- Lisää pannulle kirjolohijauheliha ja mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä.
- Lisää tomaattimurska ja hauduta hetki.
- Lisää tuore hienonnettu basilika ja tarkista maku.
KASTIKE:
300 g tuoretta pinaattia
2 sipulia
1 sitruunaa
4 dl ruokakermaa
suola
mustapippuri
muskottia
500 g lasagnelevyjä
100 g raastettua mozzarellajuustoa
OHJEET:
- Hienonna sipuli ja pinaatti.
- Kuullota kattilassa, kunnes sipuli ja pinaatti ovat pehmenneet.
- Lisää ruokakerma ja mausta suolalla, mustapippurilla, raastetulla sitruunankuorella sekä ripauksella raastettua muskottia. Tarkista maku.
- Kasaa lasagne kerroksittain niin, että vaalea kastike* jää päällimmäiseksi.
- Ripottele päälle raastettua mozzarellajuustoa.
- Paista uunissa 160 asteessa 40 min.