AINEKSET:
1 kpl Saimaan Tuore -kirjolohifilee
Kurpitsarisotto:
200 g myskikurpitsaa
1 kpl sipuli
1/2 l kasvislientä
1 dl risottoriisiä
1 dl itse raastettua parmesaania
1 dl oliiviöljyä
1 dl sitruunanmehua
OHJEET:
1. Poista kurpitsasta kuori ja leikkaa pieniksi paloiksi.
2. Freesaa kurpitsaa pannulla, kunnes se on pehmeää. Lisää hienonnettu sipuli.
3. Lisää riisi ja kuumaa kasvislientä koko ajan sekoittaen. Hauduta sekoittaen ja lientä lisäten 18 min.
4. Ota pois liedeltä, kun risotto on vielä valuvan löysää. Lisää parmesaani ja tarkista suola. Viimeistele sitruunamehulla.
5. Mausta kirjolohifilee suolalla. Kuumenna pannu, lisää siihen 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä.
6. Paista kala ensin nahkapuolelta n. 3 min. Käännä ja paista 1-2 min. Tarjoile risoton kanssa.