2 Saimaan Tuore kirjolohi filee
10 kuorellista katkarapua
½ porkkana
1 sipuli
1/3 palsternakkaa
6 tuoretta herkkusientä
1 tomaatti
3 dl kuivaa valkoviiniä
voita
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
timjamia
kermaa (halutessa)
- Kuori katkaravut, säästä kuoret.
- Halkaise tomaatti, poista siemenet ja ote ne talteen.
- Sulata voi kattilassa. Lisää katkaravun kuoret, sipuli, 1 pilkottu herkkusieni. Lisää tomaatin sisälmykset, ½ dl viiniä ja 3 dl vettä.
- Lisää mustapippuria ja timjamia, keitä n. 20 min. hiljalleen. Siivilöi liemi.
- Leikkaa sipuli, sienet, porkkana ja palsternakka pieniniksi kuutioiksi.
- Kuullota vihannekset ja timjami voissa kattilassa. Lisää joukkoon liemi, (tilkka kermaa, jos haluaa) ja kiehauta. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.
- Poista kirjolohen nahka, kuutioi kala ja mausta suolalla.
- Lisää kalat liemen joukkoon, kiehauta ja tarkista maku.
- Tarjoile voilla ja valkoviinillä maustetun riisin kera.