fbpx

Kerro kaverillekin!

Kerro kaverillekin!

2 Saimaan Tuore kirjolohi filee
10 kuorellista katkarapua
½ porkkana
1 sipuli
1/3 palsternakkaa
6 tuoretta herkkusientä
1 tomaatti
3 dl kuivaa valkoviiniä
voita
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
timjamia
kermaa (halutessa)

  1. Kuori katkaravut, säästä kuoret.
  2. Halkaise tomaatti, poista siemenet ja ote ne talteen.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää katkaravun kuoret, sipuli, 1 pilkottu herkkusieni. Lisää tomaatin sisälmykset, ½ dl viiniä ja 3 dl vettä.
  4. Lisää mustapippuria ja timjamia, keitä n. 20 min. hiljalleen. Siivilöi liemi.
  5. Leikkaa sipuli, sienet, porkkana ja palsternakka pieniniksi kuutioiksi.
  6. Kuullota vihannekset ja timjami voissa kattilassa. Lisää joukkoon liemi, (tilkka kermaa, jos haluaa) ja kiehauta. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.
  7. Poista kirjolohen nahka, kuutioi kala ja mausta suolalla.
  8. Lisää kalat liemen joukkoon, kiehauta ja tarkista maku.
  9. Tarjoile voilla ja valkoviinillä maustetun riisin kera.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ