AINEKSET:
1 kpl Saimaan tuore tuplakirjolohifilee
8 kpl keitettyjä uusia perunoita
20 kpl keitettyjä vihreitä papuja
3 rkl basilikapestoa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
OHJE:
1. Kuori ja halkaise perunat, pilko pavut ja laita sekoitus kulhoon.
2. Annostele pesto, öljy, mausteet ja sitruunanmehu perunoiden ja papujen joukkoon. Sekoita ja anna maustua n. 15 min. Tarkista suola.
3. Mausta tuplakirjolohifilee suolalla ja grillaa nahkapuolta 4 min. Käännä ja grillaa lihapuolelta 2 min.
4. Nosta kala leikkuulaudalle ja poista nahka.
5. Tarjoile papu-perunasalaatin kera, viimeistele annos tomaatti- ja kaprishakkeluksella. Taustamusiikiksi sopisi ”Kappale kauneinta Suomea”.