AINEKSET:
2 Saimaan Tuore Välimeren Fisu -kirjolohifilettä
1 sydänsalaatti
1 kokonainen sipuli varsineen
2 terttua kirsikkatomaatteja
1 dl rypsiöljyä
OHJE:
1. Mausta kalafileet kevyesti suolalla ja sipaise grilliritilälle kevyesti rypsiöljyä.
2. Grillaa fileet lihapuolelta n. 1 min. kuumalla ja runsaalla hiilloksella. Tämän jälkeen grillaa nahkapuolelta n. 2 min.
3. Käännä vielä lihapuoli alaspäin n. 1 min. ja kala on valmis. Voit käyttää apuna myös foliovuokaa, jossa voit lepuuttaa kalaa hetken grillillä ennen tarjoilua. Älä kypsennä kalaa liikaa.
4.Sivele sydänsalaatin lohkot ja puolitetut sipuli kevyesti öljyllä ja grillaa kuumalla hiilloksella useasti käännellen.
5.Sipulit voit grillata muita lisukkeita aiemmin, ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Terttutomaatit voi grillata epäsuoralla lämmöllä kuten grillin reunalla, tai esimerkiksi foliovuoassa.
6.Tarjoile kirjolohifileet tzatzikin sekä grillattujen tomaattien, sipulien ja sydänsalaatin kera.
TZATZIKI:
1 avomaan kurkku
2 rkl maustamatonta jogurttia
suolaa
mustapippuria
oreganoa
sitruunanmehua
tuoretta minttua
OHJE:
1. Kuori kurkku ja leikkaa molemmista päistä pieni pala pois.
2. Raasta tai viipaloi kurkku, mausta kevyesti suolalla. Anna maustua n. 10 min. purista vesi pois kurkuista.
3. Sekoita kurkut jogurttiin ja mausta. Lisää lopuksi sitruunan mehua ja tarkista suola. Tarjoile.