AINEKSET:
1 kpl Saimaan tuore kirjolohifilee
2 kpl vihreää parsaa
½ kpl sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 kpl keitetty kananmuna
1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai sipulin vartta
parmesanjuustoa
voita
Tillicreme:
0, 2 dl kuohukermaa
1 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
tilkka väkiviinaetikkaa
tilliä
OHJE:
1. Valmista ensin tillicreme: vatkaa kerma ja ranskankerma vaahdoksi, lisää suola, mustapippuri, väkiviinaetikka ja tilli.
2. Poista n. 3 cm parsojen kannoista. Mausta parsat suolalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Anna maustua 15 min ja grillaa kypsiksi.
3. Grillaa suolalla maustettu kala 3 min nahkapuolelta ja 2 min lihapuolelta.
4. Laita parsat lautaselle, raasta päälle keitetty kananmuna ja parmesanjuustoa, lisää ruohosipuli ja kuumaa sulaa voita. Tarjoile kalan ja tillicremen kera.