Blinitaikina:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl tummaa olutta
15 g tuorehiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
1 dl punaista maitoa
1 kpl kananmunan keltuainen
1 kpl kananmunan valkuainen
suolaa
kirkasta voita
- Lämmitä jogurtti ja olut kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon.
- Lisää tattarijauhot joukkoon, taikina saa olla paksuhkoa.
- Jätä taikina kohoamaan liinan alle yön yli huoneenlämpöön ja vedottomaan paikkaan.
- Ennen paistamista lisää keltuainen, maito, suola ja lopuksi vaahdotettu valkuainen.
- Paista blinit kirkastetussa voissa kuumalla valurautapannulla tai lettupannulla.
Sokerisuolattu kirjolohi:
1 Saimaan Tuore -kirjolohifilee
3 dl vettä
1 dl sokeria
½ dl merisuolaa
tillinvarsia
- Sekoita vesi, sokeri ja suola. Lämmitä kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet.
- Lisää tillin varret ja anna jäähtyä viileäksi.
- Poista kirjolohesta nahka ja laita liemeen yön yli. Viipaloi tai leikkaa kuutioksi.
- Tarjoile blinien, hapankerman, hienonnetun sipulin, suolakurkun ja tillin kanssa. Tarjoile ruokajuomaksi kotimaista pienpanimon lageria ja kirkasta snapsia.